Wat is een Oxyrunner®?

De Oxyrunner® is een systeem dat zuurstofgebruikers in huis optimale bewegingsvrijheid biedt. De basis is een gordijnrail tegen het plafond. De slangendragers aan de rail geleiden de zuurstofslang door de lucht. Het systeem kan in meerdere vertrekken worden geïnstalleerd.

Hoe werkt de Oxyrunner®?

Het systeem werkt als een gordijn. Slangendragers (oxyrunners) aan de gordijnrail tegen het plafond zorgen voor de geleiding van de zuurstofslang op een manier die spanning op de slang uitsluit. Vanaf elk punt op de rail heeft de gebruiker ongeveer 3,5 meter speelruimte naar links en naar rechts. Het systeem kan in meerdere vertrekken worden geïnstalleerd. Door middel van koppelstukjes kan de gebruiker in die ruimtes eenvoudig in- en uitpluggen.

Wat zit er precies in het pakket?

In het pakket zitten alle benodigdheden voor het plaatsen van de Oxyrunner®: zuurstofslang, firesafe, Oxyrunner® doos, gordijnrails, plafondsteunen, eindkappen voor rails en railverbinders. Tevens ontvangt u een heldere instructie voor het plaatsen van het systeem. Wij plaatsen de Oxyrunner® niet zelf. Hebt u vragen, dan kunt u altijd een van onze medewerkers om advies vragen.

Hoe monteer ik de Oxyrunner®?

De Oxyrunner® is relatief eenvoudig te monteren. U ontvangt van ons bij uw bestelling een duidelijke instructie. Komt u er desondanks niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen jullie ook de rails voor mij ophangen?

Nee, momenteel zijn wij nog op zoek naar een partner die dat voor u kan doen. Dit zal uiteraard wel extra kosten voor u meebrengen.

Wat zijn de voordelen van een Oxyrunner®?

Het speciale aan de Oxyrunner® is dat de zuurstofgebruiker zich binnenshuis veel vrijer en veiliger kan bewegen. Het doel heiligt de middelen, maar een zuurstofslang over de vloer is absoluut geen fraai gezicht. Nog vervelender, de slang vormt een reëel struikelblok, met alle vervelende gevolgen van dien. De Oxyrunner® neemt dat gevaar weg. Een groot pluspunt is daarnaast dat het systeem voorkomt dat de zuurstofslang achter allerlei obstakels blijft haken. 

Vergoedt de zorgverzekeraar de Oxyrunner®?

Nee, helaas zijn er nog geen vergoedingen voor de Oxyrunner®.

Ik zie in de webshop verschillende afmetingen en prijzen staan; wat is het verschil?

Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar. De afmeting van de Oxyrunner® hangt af van de lengte van uw woonkamer. De volgende afmetingen zijn beschikbaar: 5, 7, 9 en 11 meter.

Kan ik naar buiten met de Oxyrunner®?

Zeker, u kunt enkele meters naar buiten. Dit is wel afhankelijk van de plaatsing van de Oxyrunner®. U hebt altijd 3,5 meter speelruimte die u kunt gebruiken om naar buiten te gaan.

Hoe vaak moet ik de zuurstofslang vervangen?

Omdat de zuurstofslang in de lucht hangt hoeft deze niet elk jaar vervangen te worden. De kans op vervuiling en slijtage is natuurlijk kleiner. Ons advies is om de 2-3 jaar een nieuwe slang aan te schaffen.

Op welke concentrator past de Oxyrunner®?

De Oxyrunner past op elke stationaire concentrator met een zuurstofslang aansluiting.

Kan ik advies krijgen over het ophangen van de Oxyrunner®?

Dit kan zeker! Wij kijken graag met u mee. U kunt bellen naar 0570-858404 om advies te krijgen over de plaatsing.

Ik heb geen zuurstof van jullie, kan ik wel de Oxyrunner® aanschaffen?

Ja, dat is mogelijk. Wij zijn zo enthousiast over deze oplossing, dat wij die alle zuurstofgebruikers gunnen. Dus ook al ontvangt u zuurstof via een andere leverancier, de Oxyrunner® kunt u gewoon bij ons aanschaffen.

Kan de Oxyrunner® de bocht om middels een gebogen rail?

Nee, dit kan helaas niet. De rail kan bijvoorbeeld wel diagonaal worden opgehangen.

Jullie leveren een firesafe bij de Oxyrunner®. Wat is dat?

Bij zorgvuldig gebruik van zuurstof is het risico op brand te verwaarlozen. Door het plaatsen van de firesafe wordt het risico op lichamelijk letsel door brand tot een minimum beperkt.

De firesafe wordt gekoppeld tussen de neusbril en de zuurstofslang. Bij brand smelt de firesafe dicht waardoor er geen zuurstof meer naar de gebruiker kan stromen.

De pijl op de cannula moet met de richting van de zuurstofstroom mee wijzen, en wijst dus naar het gezicht van de gebruiker.