Eindelijk weer vrij dankzij Oxyrunner®.

Sinds 2014 is mevrouw Visser zuurstofpatiënt. “Wat nooit wende”, vertelt ze, “was de zuurstofslang. Dat gekke ding bleef altijd en overal achter vastzitten. Ik moest iedereen steeds weer waarschuwen om er niet op te gaan staan. Maar dan stond er weer een stoelpoot op. Of liep ik mezelf vast rond de tafel die we midden in de kamer hebben staan en moest ik dezelfde weg weer teruglopen. Ik voelde me vastgebonden, aan de lijn. Niet vrij. Gewoon niet fijn.”

Ontdekking

“Toen we lazen van de Oxyrunner® in het blaadje van het Longfonds, was ik dan ook gelijk enthousiast. Na enig speurwerk kwamen we erachter dat het werd aangeboden door Westfalen Medical, nota bene mijn zuurstofleverancier. Ik was de eerste die de Oxyrunner® bestelde.”

Drempel

Het mooie zuurstofslang-ophangsysteem neemt veel barrières weg, maar kan toch ook wel een drempel opwerpen? Het systeem wordt immers niet vergoed.

“Het is best wel een investering”, beaamt mevrouw. “Gelukkig was de 10-meter variant, die we bedacht hadden, niet nodig. We hebben eerst met foto’s een overzicht van de ruimte naar Westfalen Medical gestuurd en op hun advies hebben we de 5-meter aangeschaft. Die was voldoende. Ik kan daarmee beneden nu overal rondlopen, tot aan de voordeur toe.”

“Mijn man heeft het systeem samen met mijn zoon opgehangen. Dat was best te doen, de instructies waren helder.” Bij de familie Visser staat de concentrator in de gang. Om de verbinding van daarvandaan naar de keuken te leggen, het startpunt van het systeem, was even puzzelen, maar het lukte.

Vrijheid

Op de benedenverdieping heeft mevrouw Visser haar vrijheid terug. “Dat is zo’n geweldig gevoel, zo vrij en ik hoef niet meer constant op te letten. Echt, dit is een uitkomst. Ik ben er heel blij mee.”

02-09-2019 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Het Longfonds besteedt ook aandacht aan de Oxyrunner®

Lees hier het artikel over de Oxyrunner® wat verschenen is in Longwijzer, editie januari 2019.

Lees verder

De heer Groenveld vertelt....

Schoonpa blij en wij blij met de Oxyrunner®. De schoonvader van Rink Groenveld woont in een verzorgingshuis. Hij is slecht ter been en kan niet zonder zijn rollator. “Niet alleen...

Lees verder